top of page

Automatiserte betalingstjenester skal bidra til balanse i regnskapet

5. februar 2021

Amesto AccountHouse og Fair Group går sammen for å gi norske selskaper et bedre verktøy for likviditetsstyring.


Amesto AccountHouse er et av landets ledende økonomihus, med rundt 300 ansatte, fordelt på tre nordiske land, og et bredt nettverk av kunder som inkluderer både små bedrifter og store konsern.


Med et sterkt fokus på teknologiutvikling og en bred kompetansebase dekker Amesto AccountHouse de fleste økonomistyringsbehov, og tilbyr sine kunder bistand med alt fra regnskap, lønn/HR, rådgivningstjenester, regnskapsrobot og digital styreportal. Nå utvider selskapet sitt tilbud ytterligere.


I fjor inngikk økonomihuset et strategisk samarbeid med betalings- og inkassoselskapet Fair Group – et samarbeid som skal hjelpe kundene til Amesto AccountHouse til bedre likviditet på en rettferdig måte.


– Dette er et samarbeid både Fair og Amesto vil dra stor nytte av, og som ikke minst vil ha stor verdi for kundene våre. Fairs løsninger skaper bedre flyt gjennom hele betalingsforløpet, og komplementerer de tjeneste vi tilbyr, sier Petter Buran, direktør for forretningsutvikling i Amesto AccountHouse.


Petter Buran, direktør for forretningsutvikling i Amesto AccountHouse

Betaling og regnskap i ett og samme grensesnitt

Målet med samarbeidet er å gi kunder av Amesto AccountHouse tilgang til Fairs helautomatiserte back office-løsninger og tjenester direkte i Amestos grensesnitt.


– Denne avtalen vil over tid gjøre alle våre tjenester tilgjengelig for kundene, og først ut er vår løsning for innfordring. Dette er noe mange selskap ønsker bedre løsninger for, og det var derfor naturlig for oss å starte her, sier Christian Aandalen, partner i Fair Group.


Christian Aandalen, partner i Fair Group

Amesto sine kunder vil med andre ord få en fullstendig oversikt over både betalingsforløp og regnskap på ett og samme sted. Løsningen vil gjøres tilgjengelig for samtlige kunder, og onboardingen vil skje fortløpende.


– Ved å effektivisere og automatisere prosessene rundt innfordring gjør vi hverdagen enklere for både kunde og regnskapsfører, og frigjør tid og ressurser som i stedet kan brukes på økonomisk rådgivning, utdyper Buran.

 

– Et gjennombrudd

Fair ble etablert i 2019, og har i løpet av kort tid vokst frem som en ledende aktør i betalingsmarkedet. Nykommeren har et uttalt mål om å fornye og forbedre bransjen, og har utviklet en modell basert på rettferdige løsninger som minimerer belastningen på sluttkundene og sørger for at selskaper får raskere betalt.


Fairs tilnærming til inkasso og salærer har allerede skapt bølger i bransjen, og selskapets administrerende direktør, Rune Heimstad, har vært en prominent stemme i media i forbindelse med regjeringens forslag til ny inkassolov.


Det nye samarbeidet med Amesto åpner nye dører for Fair, som nå får betydelig større innflytelse i et viktig markedssegment.


– Amesto AccountHouse er en anerkjent aktør i markedet, og vi er svært godt fornøyde med å ha fått til dette samarbeidet. Det vil langt på vei hjelpe vår ambisjon om å sette en ny standard i betalingsbransjen, avslutter Aandalen.

IT-avdelingen har styrket seg med Aleksander på laget!

13. mai 2024

Nesten 400 bedrifter gikk konkurs i Norge i april - 75 prosent flere enn i fjor. Og nå blir konkursene større.

1. mai 2024

– Vi blir fattigere, men ikke fattige

23. april 2024

Siste nytt

bottom of page