top of page

Digitalisering - et stort bidrag

26. januar 2022

Over 4.000 trær, tilsvarende et klimaavtrykk på over 7.000 tonn CO2, er det som skal til for å sende ut 20 millioner papirfakturaer. Det er fakturavolumet vi i Fair totalt sendte ut på vegne av våre kunder i 2021.


– Med et slikt potensielt klimaavtrykk er det viktig med høy grad av digitalisering, sier leder for distribusjon i Fair, Rune Heimstad.


Rune Heimstad, daglig leder i Fair Distribution

Fair har en digitaliseringsgrad på 83% på sine utsendelser i 2021. Høy digitaliseringsgrad har en dobbel positiv effekt. Det er bra for miljøet, men vel så viktig er en vesentlig bedre betalingsgrad på digitale fakturaer som bidrar til å begrense den sosiale forurensningen gjennom mislighold av kreditt.


I overkant av 3.300 trær og nesten 6.000 tonn CO2 var digitaliseringseffekten av de digitale fakturaene sendt ut av Fair i 2021. Digitalisering er et stort og viktig bidrag til bærekraftmålene, selv om også en digital faktura har klimaavtrykk.– Målet er å øke den digitale utsendelsen med ytterligere 5 prosentpoeng for våre kunder, fortsetter Heimstad


Gjennom gode tekniske løsninger, bidrag til å optimalisere våre kunder arbeidsprosesser, og gode kundereiser for betalerne jobber Fair for ytterligere å bidra til økt digitalisering.


Fair jobber løpende med ny teknologi og Open Banking (PSD2) vil bidra med mer kostnadseffektive betalingsløsninger og bidra til flere tjenester for økt betalingsgrad i årene som kommer.


– Vi gleder oss over høy digitaliserings- og betalingsgrad for våre kunder, og jobber kontinuerlig med å være den beste leverandøren innen fakturadistribusjon i markedet. Vi skal fortsette med bærekraftfokuset, høy digitaliseringsgrad og de beste løsningene for våre kunder, avslutter Heimstad


Finanstilsynets inkassotall andre halvår 2023: Sterk inkassovekst på forbruksgjeld blant de unge

8. april 2024

En tredjedel færre konkurser i mars sammenliknet med samme periode i fjor

3. april 2024

Fair Collection kåret til et av Europas raskest voksende selskaper

4. mars 2024

Illustrasjonsbilde

Siste nytt

bottom of page