top of page

Har skapt bølger i hver sin bransje – nå inngår Fair og Aprila Bank et innovativt samarbeid

31. oktober 2020

Da Aprila Bank lanserte sitt nye finansieringstilbud trengte de en alternativ og innovativ samarbeidspartner som ikke var redd for å påta seg nye utfordringer. Det fant de i Fair Collection.


Aprila Bank er en ny aktør som virkelig har ristet i det tradisjonelle bankmarkedet de seneste årene. Siden oppstarten i 2018 har banken jobbet målrettet for å tilgjengelige gjøre gode, enkle og effektive bank- og finansieringstjenester, som for eksempel fakturakjøp, til små og mellomstore bedrifter – en målgruppe som har falt litt mellom to stoler hos de store bankene.


– Vår visjon er å gi kundene våre superkrefter, og hjelpe dem med å starte, drive, utvide og utvikle deres bedrifter. Derfor tilbyr vi finansiering og banktjenester, som de ellers ikke ville ha hatt tilgang til, i de situasjonene der de trenger det. Et eksempel på dette er i selve faktureringsøyeblikket for bedriften, sier selskapets Chief Credit Officer, Christian Lund.


Aprila Bank er en heldigital satsning med et sterkt fokus på å integrere sin tjenester direkte i kundenes økonomisystemer. I dag har banken full integrasjon med flere av landets mest populære aktører, deriblant Visma eAccounting, Tripletex og Fiken.


– Teknologiske, innovative og på hugget

Da banken nylig utvidet sitt tilbud, og lanserte produktet kassekreditt, så banken et behov for å knytte til seg en ny inkassopartner.


Christian Lund, Chief Credit Officer i Aprila Bank

Etter å ha sondert inkassobransjen i jakten på en ny samarbeidspartner falt valget på Fair Collection.


– Fair skilte seg tidlig ut som et spennende alternativ. Akkurat som oss er de et litt annerledes selskap som er disruptive i et svært tradisjonelt marked der utviklingen har stått på stedet hvil. De er teknologiske, innovative og på hugget, på en helt annen måte enn vi er blitt vant til med inkassobransjen. Det harmonerer godt med måten vi ønsker å jobbe på, begrunner Lund.


Aprila var likevel nøye med å kvalitetssikre valget de tok. De stilte mange spørsmål for å kartlegge Fairs evne til å håndtere deres produkter, for å skape en faglig trygghet og for å forsikre seg om at deres kunder ville bli behandlet med den respekten de fortjener.


– Til tross for at Fair ikke har så mye erfaring med kassekreditt har de bred kompetanse, og ser ut til å like utfordringer. De så ingen ingen skjær i sjøen, og var fleksible, hurtige og imøtekommende når det kom til integrering av sine tjenester mot vårt system og vår kjernebankleverandør. De kan faget sitt godt, og det ga oss en trygghet, utdyper Aprila Banks kredittsjef.


Rettferdig behandling av skyldnere

En annen faktor Lund legger til grunn for valget av Fair som samarbeidspartner er selskapets tilnærming til innkreving.


– Sluttkundene som er våre fakturamottakere, og som vi i blant må kreve penger fra, er veldig ofte små og mellomstore bedrifter. Derfor har vi mange relativt beskjedne krav. Det at vi valgte Fair har mye å gjøre med at de behandler kunder på en rettferdig måte, og at de har en gebyrstruktur som ikke er urimelig overfor dem som skylder penger, forklarer han.


– Fair har tatt en posisjon som en sterk motstander av unødvendig høye inkassosalærer. De har en gebyrstruktur som starter med lavere kostnader, og gjør at små krav ikke genererer store utgifter.


– Utfordrer oss og gjør oss bedre

Partner i Fair, Christian Aandalen, setter stor pris på den tilliten Aprila Bank har gitt selskapet. Nå gleder han seg til å utforske mulighetene det ferske samarbeidet vil by på i tiden fremover.


– Aprila Bank er en innovativ partner som utfordrer oss, og som gjør oss bedre. Vi er svært fornøyde med at de har inngått et samarbeid med oss, og ser frem til å jobbe sammen med dem for å smøre hjulene til små og mellomstore norske bedrifter, sier han.


– Dette er et samarbeid vi har stor tro på, og som kommer til å flytte begge våre selskaper fremover. Vi er begge opptatt av bærekraft, og å sørge for et sunt AS Norge, sier Aandalen.


To forskjellige bransjer – én og samme tankegang

For den utenforstående observatør er det lett å se de mange likhetene mellom Aprila Bank og Fair:


Dette er to selskaper med en innovativ tankegang, som jobber for å innføre sårt etterlengtet endring og modernisering i hver sin bransje. Begge har en digital tilnærming til sitt fagområde, og ønsker å skape muligheter og løse utfordringer ved hjelp av automatikk og teknologi.


I tillegg satser begge selskaper på en forretningsmodell som fokuserer på å være små, kjappe og lettbeinte, der ting går ubyråkratisk og smidig for seg.


– Vi er begge sultne på å vokse og sette vårt fotavtrykk i vår respektive bransje, og vi ønsker å gjøre dette ved å skalere på teknologi fremfor mennesker, kommenterer Lund.


Med blikket godt rettet fremover, og et nytt og spennende samarbeid på plass, håper Aprila Bank og Fair nå på å tilegne seg et enda bedre grunnlag for å påvirke den videre utviklingen i markedet.


– Vi ser helt klart muligheter til å samarbeide på nye produkt- og tjenesteområder der vi ikke er tilstede ennå. Aprila Bank kommer til å lansere et nytt produkt allerede før årets slutt, og da er selvsagt Fair med på laget, avslutter Christian Lund.

Konkursvekst i juni 2024: 37 prosent flere selskaper konkurs siste tre årene – nå går flere virksomheter konkurs enn før pandemien

1. juli 2024

Ingen endring i forsinkelsesrente og-gebyr i juli

26. juni 2024

Fair Group kjøper faktura- og inkassoselskapet Maik

19. juni 2024

Siste nytt

bottom of page