top of page

Nye purregebyrer og salærer fra 1. oktober

2. oktober 2020

I dag trer regjeringens endring av inkassoforskriften i kraft. Det medfører flere endringer i gebyrer og salærer.


  • Purregebyrer og gebyrer for inkassovarsel halveres fra 70 til 35 kroner.

  • Egeninkassosalæret settes til 105 kroner.

  • Salærnivåene reduseres med mellom 10 og 50 prosent avhengig av kravets størrelse. Salærnivåene for de minste kravstørrelsene reduseres mest, mens de største kravstørrelsene reduseres minst.

  • Vedtaket innebærer også en innføring av tre nye salærklasser for krav opp til 2500 kroner (0-500 kroner, 501-1000 kroner og 1001-2500 kroner).

 

Endringene ble vedtatt i statsråd 19. juni.


Regjeringens mål var å få ned gebyrbelastningen på forbrukerne, spesielt i en krisetid. De nye, reduserte nivåene på purregebyrer, inkassovarsel og salærer slår inn for krav med forfall etter 1. oktober, men vi i Fair startet med nye salærer på alle krav mottatt etter 1. oktober.


 

Satsene for purring, inkassovarsel og betalingsoppfordring er regulert i Inkassoforskriften § 1-2 og utgjør en nærmere bestemt sats av den til enhver tid gjeldende inkassosatsen.

 

Regjeringen jobber også med en ny inkassolov, og endringene i inkassoforskriften vil gjelde til den nye inkassoloven og -forskriften er på plass.

 

Se regjeringens pressemelding for en fullstendig oversikt over alle endringer i gebyrer og salærer.

Fair Group er resertifisert som Miljøfyrtårn

24. mai 2023

BPS Nord: – Fair er flinke til å komme med raske og gode løsningsforslag

15. mai 2023

Konkursutvikling april: Flere konkurser så langt i år enn i toppårene før pandemien – økende arbeidsledighet skaper dystre utsikter

8. mai 2023

Siste nytt

bottom of page