top of page
Anleggsmaskiner i arbeid under blå himmel

Rental Group: – Fair er en dynamisk sparringspartner

17. juli 2023

Da Rental Group skulle finne en ny samarbeidspartner på fakturahåndtering stilte de høye krav til systemer og integrasjoner, teknisk kompetanse og utviklingspotensial. Blant de mange leverandørene de vurderte, var det én som skilte seg ut: Fair.


Utleieselskapet Rental Group er Norges og Nordens ledende aktør innen utleie av anleggsmaskiner. Med en maskinpark som rommer flere tusen maskiner, i alle vektklasser og energikilder, kombinert med bred kompetanse og et fullt serviceapparat med lang erfaring, kan selskapet bistå sine kunder med hva enn de måtte ønske.


– Vi kan levere alt fra små maskiner til 100 meter høye kraner og alle maskiner du trenger til å bygge tunneler. Og hvis du ønsker å være med på det grønne skiftet, er det bare å ringe, sier konsernregnskapssjef Alexander Rebo.


Rental Group har en bred produktportefølje som er etablert gjennom generisk vekst og oppkjøp og fremstår i dag som Nordens mest komplette leverandør av løsninger til anleggsbransjen.


Valgte Fair som partner på innbetaling

I 2022 startet selskapet jakten på en ny samarbeidspartner på innbetaling og inkasso. De kjørte i gang en strukturert prosess der de holdt møter med flere aktuelle leverandører, med et mål om å finne én felles leverandør som kunne levere en god og strømlinjeformet oppfølging i alle ledd.


– Fair skilte seg ut. De har de fleste tjenester internt, og kan følge hele fakturaløpet fra fakturering til innbetaling. De har både fakturadistribusjon og innfordring, og knyttet oss i tillegg opp mot deres tjenesteleverandør for kredittinformasjon, Creditsafe. Dermed har vi mange tjenester opp mot bare én leverandør, sier Rebo.


Mann i hvit skjorte som står foran en hvit vegg og smiler til kamera
Alexander Rebo, konsernregnskapssjef i Rental Group

Foruten god bredde og en samlende tjeneste, var god teknisk kompetanse et av de viktigste momentene for Rental Group.


– Vi bruker Microsoft Dynamics Business Central som ERP-system, og det er selve hjertet i selskapet. Fair var offensive, viste teknisk kompetanse i møtene med oss og hadde gode systemer med skreddersøm på plass. De var i tillegg villige til å være med å utvikle seg selv, og tjeneste de leverer, sammen med oss for å gi oss en “full pakke”.


Hadde forventet flere humper

Samarbeidet mellom Fair og Rental Group er fremdeles ferskt. Avtalen ble inngått i november 2022, og arbeidet startet noen dager senere. I løpet av 2023 går tjenesten live.


– Møtene vi har er konkrete og direkte, og vi får konkretisert planene våre løpende, med gode svar, guiding og oppfølging fra Fair. Det gjorde meg trygg på at vi ville nå målene vi satte oss. Fair gir oss god informasjon underveis, og samarbeidet med vår Business Central-leverandør går sømløst, forteller Rebo.


Han beskriver implementeringsfasen som overraskende positiv.


– Jeg hadde forventet en større X-faktor og flere humper i veien. Vi var spente på å se hvordan de ulike systemene ville prate sammen, men med Fair og våre andre partnere har vi fått en løsning som vil kommunisere sømløst. Nå har vi all informasjon samlet på ett og samme sted, der regnskapsavdelingen har full kontroll.


Rebo roser samtidig Fair for rask responstid da det oppsto behov som måtte møtes raskt.


– Vi hadde en hurtigsak i forbindelse med inkasso før planlagt oppstart. Da situasjonen oppsto var de behjelpelige med en gang, og trommet sammen alt vi trengte av systemer og avtaler på kun to dager, forteller han.


Utvikler seg sammen

Selv om Rebo og Rental Group er godt fornøyd med de første månedene som kunde av Fair, har selskapet ingen planer om å la innbetalingspartneren hvile på laurbærene.


– Vi pusher dem både på tilgjengelighet av informasjon, på forretningsforståelsen om hvordan det er å være et stort konsern med mange bevegelige deler og på tekniske utfordringer, sier konsernregnskapssjefen.


– De har vært veldig tilgjengelige og åpne for å ta imot våre ønsker og meninger om hva vi mener er viktig fra et konsern-ståsted, blant annet når det kommer til nettportalen deres. Vi har hatt mange møter, og nå ser vi frem til å se versjon to av denne nettportalen.


Rental Group har blant annet utfordret Fair på å skape bedre informasjonssluser, på brukerprofiler og på den hierarkiske strukturen i systemet.


– Vi har vært klare på våre behov og Fair har vært imøtekommende. Dette er ikke noe som kan bli gjort på dagen, men gjennom diskusjonen bygger vi opp produktene sammen. Vi har veldig konkrete ønsker, og noen av dem er sikkert også urealistiske i forhold til hva som er teknisk mulig. I likhet med Rental Group generelt stiller vi høye krav til våre leverandører. Det er ikke bestandig vi får oppfylt alle våre krav, men ved å jobbe sammen med ambisiøse leverandører kan vi sammen oppnå mye, tilføyer Rebo.


Nå ser han frem til det videre samarbeidet med Fair, som han oppsummerer på følgende måte:


– Fair er en dynamisk sparringspartner. Hos dem er ingenting ferdig satt. Deres produkt og vårt produkt er et levende vesen som vil fortsette å utvikle seg. Med deres krav, og våre krav, er jeg sikker på at vi vil ende opp et sted der vi begge er veldig fornøyde.

Kenneth Danielsen

Fair Group kjøper faktura- og inkassoselskapet Maik

19. juni 2024

Frykter husholdningenes pressede økonomi tvinger frem ukloke feriepengevalg

13. juni 2024

Større konkurser preger næringslivet: 83 prosent mer verdiskapning tapt hittil i år

3. juni 2024

Siste nytt

bottom of page