top of page

Vitamail frigjør millioner i ekstra likviditet i samarbeid med Fair

4. november 2019

Vi møter Vitamail og administrerende direktør, Daniel Sandvik i deres kontorer i Prinsens Gate i Oslo. Vitamail jobber innenfor kosthold, og opplever om dagen kraftig vekst i sine markeder.


Når de skulle velge ny samarbeidspartner var følgende elementer viktige:

  • Tjenestespekter (at de kunne få så mange tjenester som mulig hos en leverandør)

  • Tekniske løsninger

    • Oppetid

    • Mulighet for å utveksle informasjon i sanntid via APIer

  • Pris (både for Vitamail og deres kunder)

  • Implementeringstid

  • Fleksibilitet og utviklingsmuligheter rundt rapportering på deres portefølje


På spørsmål om hva Daniel er aller mest fornøyd med i samarbeidet svarer han at det er finansieringsløsningen som frigjør flere millioner i ekstra likviditet, men at det også er andre elementer i samarbeidet de verdsetter høyt.


Bredt produktspekter gjør hverdagen enklere

Som kunde av Fair Group benytter Vitamail seg av Fair Invoice, Fair Collection og Fair Finance.


«I den grad vi kan redusere antall leverandører og gjennom dette sikre oss bedre betingelser er dette noe vi aktivt søker etter. I så måte leverer Fair absolutt», sier Sandvik, før han fortsetter:


«Å kunne jobbe med èn leverandør og ett kontaktpunkt gjør hverdagen enklere, og vi sparer tid».


Daniel Sandvik og Christian Aandalen

Implementering – fra prosjektplan til gjennomføring

For Fair er det viktig å planlegge alle implementeringer ned til minste detalj.


«Fra implementeringsprosjektet kom i gang til vi var oppe og stå tok det veldig kort tid. Vi fikk forelagt en solid prosjektplan, og Fair leverte i henhold til denne og på tid», sier Sandvik.


Løsningsgrader

Som en del av samarbeidet håndterer Fair misligholdte fordringer. Vitamail benytter seg av alle våre teknologiske nyvinninger, og benytter seg av en løsning som kan gi deres kunder lavere kostnader dersom de går til inkasso.


«Vi har allerede fra start sett effekten helautomatiske løsninger har på løsningsgraden vår. Det blir mindre telefoner når kunden kan løse de fleste saker selv, som sparer oss for mye tid og bemanning. Jeg er svært imponert over systemene til Fair», sier Sandvik.


Fair Finance

Vitamail var første kunde opp på vårt nye produkt, og benytter seg av produktet fakturabelåning. Det har frigjort flere millioner i likviditet. Disse pengene har blitt investert i markedsføring, og ført til rekordvekst for selskapet.


«Med løsningene fra Fair kan vi vokse raskere, tilby kundene våre bedre løsninger for betaling og bruke mer tid på vår kjernevirksomhet», avslutter han.


«Vi er veldig fornøyde med å ha fått Vitamail som kunde, og ser frem til et langt og fruktbart samarbeid. Vitamail er et selskap som utfordrer oss og som gjør at vi hele tiden må utvikle våre tjenester til det beste for både kunder og sluttkunder. Akkurat slike samarbeidspartnere som vi ønsker oss», sier Christian Aandalen.

Konkursvekst i juni 2024: 37 prosent flere selskaper konkurs siste tre årene – nå går flere virksomheter konkurs enn før pandemien

1. juli 2024

Ingen endring i forsinkelsesrente og-gebyr i juli

26. juni 2024

Fair Group kjøper faktura- og inkassoselskapet Maik

19. juni 2024

Siste nytt

bottom of page